Uppsala Business Meeting

14 Februari 2019 Uppsala Konsert & Kongress

Boka nu!

Smalltalk med Ekdal

Lennart Ekdal, en av Sveriges tyngsta ekonomi- och nyhetsjournalister, bjuder under Uppsala Business Meeting in några mycket intressanta gäster till ”Smalltalk med Ekdal” – en serie snabba intervjuer kryddade med insikt, kunskap och en gnutta humor. Med fokus på ämnet kompetens träffar ni Lennart och hans gäster på scenen i loungedelen.


 

 

Åsa Edman Källströmer

ÅSA EDMAN KÄLLSTRÖMER
Åsa Edman Källströmer är vd för rekrytering- och bemanningsföretaget TNG. Redan 2012 satte de sin vision: ”Genom att se bortom fördomar så bidrar vi till en hållbar arbetsmarknad”. Visionen har resulterat i att företaget ändrat sitt sätt att tänka och arbeta. De har skaffat sig nya kunskaper och insikter och de har visat att det fungerar. Nu har de tagit nästa steg gällande fördomsfri rekrytering och har tillsammans med företaget Furhat Robotics utvecklat roboten Tengai som genomför kompetensbaserade intervjuer fria från fördom.


Entreprenörden Klara-Maria MachKLARA-MARIA MACH
Klara-Maria en entreprenör med hjärta för entreprenörskapet. Sedan 23-års ålder har hon drivit företag och det speglas även i hennes andra företag ”Entreprenörden”. Entreprenörden startade som en blogg i september 2015 med en idé att motivera och inspirera fler till entreprenörskap. Ur bloggen uppstod mottot ”Jag gör Sverige rikare på entreprenörer” och idag erbjuds föreläsningar, affärsrådgivning samt event för entreprenörer/företagare i hela Sverige. 2017 startade hon även den nationella kvinnokonferensen Wonder Women med syfte att boosta företagare, entreprenörer och företagsledare.


Cecilia LinderCECILIA LINDER
Cecilia Linder är näringslivsutvecklare på Uppsala kommun och jobbar bland annat med kompetensfrågor. I Uppsala kommuns näringslivsprogram är ett av målen att Uppsala kommun ska bidra till att öka tillgången till kompetens på arbetsmarknaden. En viktig förutsättning för företagens tillväxt är möjligheten att rekrytera rätt kompetenser och få personalen att stanna och utvecklas. Brist på arbetskraft finns både inom kunskapsintensiva yrken och inom jobb som kräver yrkesutbildning, vilket visar på att insatser behövs på alla utbildningsnivåer. Samverkan mellan näringslivet, universiteten, skolan, vuxen- och arbetsmarknadsutbildningar är avgörande för att säkerställa en väl fungerande och långsiktig kompetensförsörjning.


MichaelMICHAEL NAHASHON
Michael Nahashon är grundare av MaishaBit AB som designar, utvecklar och implementerar globala digitala hälsolösningar främst för diabetes- och hypertensiva patienter. Företaget grundades i tron att ett hälsosamt liv är ett grundläggande behov för alla. Michael en Svensk-Kenyansk entreprenör som har som mål att överbrygga det Kenyanska och Svenska innovativa tänket genom att förstå utmaningarna och stärka deras möjligheterna för att sedan förstå hur dessa två länder kan lära sig av varandra genom att importera och exportera kunskap och teknik.